Capannoli

Capannoli, middeleeuws dorp, is gelegen op de helling van een heuvel met uitzicht op de vallei van de rivier was. In een positie van groot belang in de oudheid, werd voor het eerst ontwikkeld als een versterkte dorp, dan als een centrum gewijd aan de handels-en economische kwesties.

Op de achtergrond het landschap van de Pisan Hills, gekenmerkt door intensieve landbouw met wijngaarden, olijfbomen en boomgaarden, en rijke routes op de fiets, te voet en te paard.

Capannoli is onderdeel van de Pisan Hills Wine Trail, een pad dat naar de waarde van het hele gebied, het mengen van de wijn met lokale producten en de historische en artistieke erfgoed.

Op de top van de heuvel genaamd "kasteel", waar ooit het fort stond, is er Villa Baciocchi gebouw in laat-barok en neo-klassieke botanische tuin, waar er 160 verschillende soorten exotische planten en eeuwen oud.

De villa heeft een Zoölogisch Museum en een interessante archeologische Documentatiecentrum Exhibition beeltenis van de geschiedenis van het gebied van de prehistorie tot de Middeleeuwen, met een afdeling gewijd aan de Etruskische necropolis van het grondgebied.

In het park, op de tweede zondag van september is er de traditionele Nationale Bird Fair.

Van historisch belang, de fractie van de Santo Pietro Belvedere behoudt nog steeds de middeleeuwse stedelijke structuur van het dorp kasteel.

Vlakbij ligt de ‘Era Airfield, de thuishaven van een vliegschool die gespecialiseerd is in Pisa Aeroclub ultralichte vliegtuigen.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...