Kenmerken van Chianti Colli Senesi DOCG Riserva

Kleur: Rood
Regio: Toscane

Minimale totale alcoholgehalte: 12,5%

Totale gehalte aan zuren: 5 per duizend

Minimale netto droge stof: 22 per duizend

Eigenschappen: Rustig, droog
Reserve Kleur: helder robijn te granaat met het ouder worden.
Bouquet: intens Winy, met de geur van violet en een meer uitgesproken karakter van finesse in het verouderingsproces.
Smaak: harmonieus, droog, fruitig licht tannine, dat is verfijnd in de tijd om de zachte fluwelen
Vine basis: Sangiovese

Kenmerken van de druif:
Rode druif, van zeer wisselende kwaliteit, de meest gecultiveerde van ‘Italië in het bijzonder het Centrum.

Het produceert wijnen van een goede zuur en tannine, niet altijd even intense kleur, en merkt op dat gaan met leer en boerenerf pruim en snoei, afhankelijk van de kwaliteit en volwassenheid.

De Sangiovese druiven, zoals Pinot, een neiging om te muteren in verschillende klonale variaties en namen is de belangrijkste variëteit aan kwaliteit rode wijnen van Toscane heeft, het ‘alleen toegestaan ​​voor de Brunello di Montalcino en Chianti basis van de snede, de wijn van de Montepulciano en de overgrote meerderheid van de Super-Toscaanse.

Grote schaal gebruikt in Umbrië, geeft haar de beste in Torgiano en Montefalco.

In de Marche is de basis van de Rosso Piceno en Rosso Conero een belangrijk onderdeel.

De schroef, waarschijnlijk afkomstig uit Toscane, heeft oude oorsprong, sommige auteurs hebben aangevoerd dat het al was bekend bij de Etrusken.

De variëteit is goed aangepast aan verschillende bodems, maar de aanwezigheid van kalksteen lijkt uit te brengen van de elegante en intense aroma’s.

De Sangiovese druiven rijpen later, het produceren van rijke wijnen, sterke dranken en een lange levensduur in warme jaren, maar openbaren hoge zuurtegraad het accentueren van de ‘verdunnen de kleur en zuurgraad, die kunnen beginnen te verduisteren relatief vroeg.

De wijnstok is van het grootste belang in de Romagna, is het meestal een rood licht.
Hoewel het ras geteeld in het zuiden en meestal vermengd met de lokale druiven.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...