Naast de traditionele Chianti van de Pisan Hills zich doen gelden nieuwe namen die op dit gebied een van de meest interessante van de regionale landschap te maken.

In Pisano, is wijn is sinds onheuglijke tijden. Dit is een oude praktijk die algemeen bekend was in de afgelopen tijd met hernieuwde begrip, de waardering van de beste van de traditie door de kennis en de instrumenten van de moderne technologie. In de grote wijnen van Toscane, dan zijn de producties van Pisa nemen een respectabele positie, en zijn ook het maken van een groeiend succes, zowel in termen van omzet en waardering van fans en professionals uit de hele wereld. Hoge kwaliteitsnormen zijn bereikt door alle provinciale producties, oude en nieuwe familiebedrijven zijn veranderd in echte bedrijven dat merk DOC en DOCG te produceren.
De Pisaanse heuvels zijn bijzonder geschikt voor een ecosysteem wijn dankzij de weldadige invloed van de nabijgelegen Tyrrheense. De basis ziet ampelografische prevaleren klassieke Toscaanse druif, Sangiovese of Trebbiano Toscano en, gevolgd door Chianti Malvasia en Vermentino. Als de druiven zijn hetzelfde, de wijnen van Pisa, echter, hebben elk een geheel eigen persoonlijkheid: de belangrijkste zijn DOCG Chianti van de Pisan Hills naast Doc Bianco Pisano di San Torpè, Montescudaio en Colli Etruria Centrale. Het productiegebied van de Chianti van de Pisan Hills omvat een groot gebied dat van de Pisan Hills strekt zich uit tot de San Miniato gebied, komt uit de klassieke druif van de Chianti (Sangiovese, Canaiolo zwart, Toscaanse Trebbiano en Malvasia van Chianti), en onderscheidt zich door zijn heldere rode kleur De intense geur en droge smaak, waardoor het de ideale begeleider van rood vlees en wild gebraad. Onder de rivieren Arno en Cecina, de westelijke uitlopers van de Chianti, het gebied ligt in plaats van de meer typische witte Pisa, San Torpè, dat zijn naam dankt aan de eerste heilige en martelaar van Pisa. Geproduceerd in een groot gebied, is deze White is "uitgevonden" door de producenten die de beste van de Chianti Toscaanse Trebbiano, Malvasia gemengd met gefermenteerde Canaiolo Toscaanse wit. Bleekgele kleur, delicate aroma en droge smaak, Bianco di San Torpé is ideaal om te vissen en licht hors d’oeuvres te begeleiden, wordt ook geproduceerd in Vin Santo, perfect om een ​​maaltijd koekjes en koekjes te begeleiden. Dicht bij de Val di Cornia en Livorno vinden we de Doc Montescudaio, beschouwd als een van de opkomende gebieden van Toscane wijn. De productie gebied is gelegen in de heuvels vlakbij de Tyrrheense kust en omvat de steden Montescudaio, Guardistallo, Casale Marittimo en Riparbella. De Rode wordt voornamelijk geproduceerd met Sangiovese druiven, zwarte Canaiolo, Trebbiano Toscano en Malvasia del Chianti, zoals te zien is, het mengsel is zeer vergelijkbaar met die van de Chianti-wijnen van dit gebied, maar hebben een briefje "zachter" te wijten aan gunstige invloed van het zeeklimaat. The Red heeft heldere kleur, intens aroma en droge smaak die goed past bij wit vlees en rood, maar ook met kaas. Het type wordt geproduceerd met witte druiven Trebbiano Toscaanse Canaiolo White, Vermentino en Malvasia van Chianti goed gaat met hapjes en fijne pasta’s, vis en schaaldieren. Zelfs in dit geval het product specificatie geeft toe dat een Vin Santo, gebaseerd op dezelfde druiven.
Het gebied van de DOC Colli Etruria Centrale samenvalt met die van de Chianti van de Pisan Hills, maar de fabrikanten moeten kiezen voor een of andere denominatie. Het assortiment omvat de klassieke variëteiten van Doc Rood, Wit, Rose en Vin Santo. Rosso en Rosato worden verkregen uit een mix lijkt op die van Chianti, Vin Santo en White zijn ook afgeleid van een mix van traditionele Toscaanse druiven, met de toevoeging van kleine hoeveelheden van de pinot, wit of grijs. De rode gaat goed met wit en rood vlees, worst en toast aan de Rose, terwijl White is een klassieke wijn voor elke maaltijd.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...