Etruskische en Romeinse baden Bagnone
Sasso Pisano, Castelnuovo Val di Cecina-
Tel 0588 tot 23.511 duizend

Opmerking: Als u een afspraak om het gebied nabij de stad Castelnuovo Val di Cecina, maandag bezoek tot en met vrijdag 8.00 tot 13,30 te maken.

Dit resort is misschien de enige laat-hellenistische aanwezig zijn in het noorden van Etrurië, zoals blijkt uit de belangrijkste artefacten zoals aardewerk tegels met de stempel van de Etrusken. Het complex bestond uit gebouwen rond een groot vierkant met een veranda, waarop opende de verschillende systemen van tanks en compartimenten aan hen gehecht. Dit gebied is nu in opkomst een archeologisch park dat deze site zal introduceren aan een breed publiek van uitzonderlijk belang. Het unieke karakter ervan is te wijten, zoals blijkt uit opgravingen, het feit dat het zich heeft ontwikkeld door de geschiedenis heen.
De monumentaliteit en de breedte van het complex, dat zich uitstrekt tot ver buiten het gebied tot nu toe onderzochte, waarschijnlijk maakt het gemakkelijk te identificeren met een van de kuuroorden in het segment IV van de Tabula Peutingeriana. De Terme di Sasso Pisano zijn de draad die de natuurlijke omgeving van de vallei en de bronnen verenigt. Het gebruik ervan door de Etrusken tot de huidige exploitatie van geothermische centrales te bereiken.
De spa ook duidelijk het huidige gebruik van het thermale water dat de cultus van de prehistorie begonnen, die door de cultuur van het baden van de Romeinen, om op te staan ​​vandaag en een bron van schone energie.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...