Kerk van San Sisto in Cortevecchia

Buonamici Square – Pisa
Tel 050-48290

We vierden elk jaar in augustus 6 "De dag van San Sisto," Pisan gedenkwaardige datum. De kerk is in de buurt van Piazza dei Cavalieri.
Het is een van de oudste kerken in Pisa: de bouw ervan gaat terug tot 1070, zeven jaar na de stichting van de kathedraal, hoewel andere bronnen geven 1132 als jaar van de wijding van de aartsbisschop Uberto Lanfranchi. In sommige documenten tonen aan dat het gebouw werd gebruikt van 1094 als een plaats van smeekbede van de handelingen van de gemeente Pisa, onder wiens auspiciën de kerk werd gebouwd en bleef tot aan de moderne tijd.

De kerk was gewijd aan St. Sixtus, omdat in de dagen van 6 augustus, opgedragen aan de heilige, de Pisani meldde herhaaldelijk gemeld overwinningen: Reggio Calabria in 1006, Palermo in 1063 en tegen de Genuezen in 1072. Maar de datum niet brengen geluk in Pisa: 06 augustus 1284 ramp sloeg het schip Meloria. Van 1562-1565 was de zetel van de Ridders van St. Stefanus, te wachten op de nieuwe kerk.

Het religieus gebouw is gebouwd van steen, heeft een architectonische stijl met drie beuken en Pisaanse Romaanse granieten zuilen, met kapitelen van de klassieke hergebruikt. De gevel is versierd met blinde bogen en keramische wastafels.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...