Rots van MONTANINO
Collemontanino-Casciana Spa

Let op: de rots is ongeveer 1 km van Via del Poggio, de landbouw in het dorp, de weg die leidt naar de ruïnes is onverhard en niet toegankelijk. Het is raadzaam om te volgen op de voet.

De machtige kasteel, de oude vesting, waarvan slechts een paar ruïnes, ligt in de buurt Collemontanino, een gehucht gelegen op de helling van een heuvel ten zuiden van Casciana Terme gelegen.
Het kasteel heeft belangrijke strategische functie te wijten aan de dominantie van de heuvels op de grens tussen de vallei en het Tijdperk van Cascina en heeft lang vertegenwoordigde de ultieme bevoegdheid van het bisdom van Lucca.
De weg die leidt door het oude fort van de kleine landbouw stadje Collemontanino, genaamd Poggio, die blijft onveranderd de kenmerken van het dorp.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...