Botanische tuin

Via Luca Ghini, 5-56.126-Pisa
050-2215374
Orto Botanico - Fax 050-551345


Op 5 mei 2005 werd heropend voor het publiek.

Uur:
Maandag-vrijdag: 8:30 tot 17:00 uur
Zaterdag: 8.30-13.00
Gesloten op zondag en feestdagen

Met dank aan de wil van het insigne arts en botanicus Luca Ghini (1490 Imola – Bologna 1556) werd geboren in 1543, de Botanische Tuin van de Universiteit van Pisa, op uitnodiging die haar door de groothertog van Toscane, Cosimo I de ‘Medici om de stoel voor het onderwijs van Botany in de Toscaanse stad.

Het is de oudste botanische tuin gevestigd in afhankelijkheid van de Europese universitaire instelling. Het huidige uiterlijk verschilt sterk van het origineel en de zichtbare structuren in onberispelijke staat zijn: de oude instituut met de karakteristieke gevel versierd met schelpen en koralen, de pijlers van de poortpalen ervoor en ingericht in een soortgelijke manier, zes van de acht fonteinen met bad.

Sinds haar oorsprong heeft de tuin een belangrijke rol gespeeld in het onderwijs-activiteiten en is vandaag de dag een bron van materiaal voor cursussen in plantkunde alsmede het verschaffen, met zijn collecties, ondersteuning van onderzoeksprogramma’s die gericht zijn op zowel de biologische, genetische en natuurlijke, beide toepassingsgebieden, zoals de farmaceutische, veterinaire en de landbouw. In het gedeelte van de tuin ligt ten noorden van het ministerie van Botany breidt het arboretum waar de bomen worden geteeld in de groep van coniferen en amentifere.

Buiten dell’arboreto zijn verschillende bomen van historische betekenis, in de Tuin van de Cedar thuisbasis van twee oudere exemplaren, een Magnolia grandiflora en een Ginkgo biloba, geplant in 1787 door de prefect George Sts. Een aantal planten gegroepeerd op gezinnen in de grenzen van de "School Plantkunde" laat u genieten van, volgens een criterium-systematische leer, de gelijkenissen tussen de verschillende groepen door het vergelijken van de plant en bloem structuren in het algemeen morfologische aspecten.

In het gebied genaamd "Garden of Myrtle" op de aanwezigheid van een oud exemplaar van Myrtus communis, worden geteeld rond honderdveertig soorten van medicinale planten, waarvan sommige gebruikt door de Italiaanse Farmacopee als Castor en digitalis. Waterplanten zijn meestal een verzameling van inheemse soorten die ooit kenmerkend was voor de Toscaanse grondgebied. Sommigen van hen, zoals farferugine moeras zijn verdwenen uit de natuurlijke omgeving, anderen, zoals moeras-en ilibisco nannufero zijn met uitsterven bedreigd als gevolg van watervervuiling en landaanwinning. Ze zijn ook gegroeid vele exotische waterplanten, zoals de Victoria regia Lindley.

De collectie van de mediterrane geophytes verzamelt gras soorten die behoren voornamelijk tot de geslachten Allium, Muscari Ornithogalum en uit verschillende gebieden van de Middellandse Zee en is het onderwerp van de studies en citotassonomici geobotanical. Een hele kas van de Plantentuin is gewijd aan soorten vetplanten. Beide soorten zijn gehuisvest Caulino sappigheid als de Cactaceae en Euphorbiaceae, en blad sappigheid exemplaren aanwezig zijn in de geslachten Aloe en Agave.

Een kas uitgerust met geavanceerde monitoring en controle van milieu-parameters herbergt de collectie van tropische soorten. Ze worden geteeld Araceae, Bromeliaceae, Commelinaceae, Orchidaceae en wat te eten planten van belang, zoals papaya, peper, koffie, tamarinde, passievrucht el’eugenia. De kleine collectie van soort omvat de Apuaanse Biscutella Apuan, de arachnoidea en de Centaurea alpina Daphne. De collectie is uitgevoerd in overeenstemming met het natuurpark van de Apuaanse Alpen.
Egyptological Studies Italianen zijn al lang een populaire locatie in Pisa. De collectie omvat kruidachtige planten, struiken en bomen gekweekt in het oude Egypte voor voedsel, cosmetische en farmaceutische industrie.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...