De daling van Pisa begon in de tweede helft van de dertiende eeuw, met het einde van de Schwäbische dynastie: de stad, solide Ghibellijnse traditie en heeft altijd de kant van het Rijk, met de dood van Frederik II verloor zijn beste bondgenoot.

En zo was het ten prooi aan de vijandigheid van het pausdom en het historische rivalen, eerste van Lucca, Florence en Genua.

Het zal zijn om een ​​beslissende slag toebrengen, het vernietigen van zijn vloot in de slag bij Meloria (1284).

Pisa dus verloor haar commerciële suprematie en de bijbehorende domeinen, zag ook de escalatie interne facties strijd, gekenmerkt door staatsgrepen en felle represailles: een van de emblematische figuren van deze periode was de graaf Ugolino della Gherardesca, de protagonist van een van de meest tragische songs van Dante’s Inferno.

De politieke instabiliteit gaf de stad de eerste regel van de Visconti en dan vanaf 1406, na een lange belegering, in Florence.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...