Bij San Miniato, het hart van een van de meest geschikte gebieden Italiaanse truffel, richt zich kwart van de nationale productie van het kostbare knol magnatum pico.

Onder de vele schatten van Pisa land een plaats van eer gaat naar de beroemde witte truffels van San Miniato. Rond deze onderdelen, de neus is een traditie die zijn wortels in de Middeleeuwen heeft en is daarom niet alleen een belangrijke economische activiteit, maar is ook een fundamenteel element van de materiële cultuur.
De "gouden driehoek" van de gewaardeerde Tuber pico is gelegen in een uitgestrekt gebied tussen de provincies Pisa en Florence, in de valleien Egola, Elsa en Era, alle zijrivieren van de Arno.
In dit gebied, truffel, die behoort tot de grootste en meest vruchtbare van Europa, de kostbare "wit" is bijna altijd ontwikkelt zich in een vlotte en afgerond, dat maakt het bijzonder populair.
San Miniato is ook de thuisbasis van een record: in 1954 was er gevonden in de knol grootste ooit gevonden in het leven geheugen, een "kampioen" van het gewicht van niet minder dan 2520 gram, dat werd geschonken aan de U. S. Truman president Henry.
25 jaar, werd opgericht in San Miniato San Miniato Hills Tartufai Association, welke groepen ongeveer 500 onderzoekers waarvan de activiteit wordt gereguleerd door een strikte set van regels en een regionale wet dat de procedures voor het verzamelen en marketing definieert met het oog op de bescherming delicate ecosysteem van de truffel.
Jaarlijks doen meer dan 30 gemeenten in het gebied geven ongeveer 600 kilo truffels, 25% van de nationale productie, waarvan het merendeel komt terecht op de tafels van de beste restaurants ter wereld.
De collectie periode is kort van Tuber pico, van eind september tot eind december. Van januari tot april in de dennenbossen van het gebied is ook Marzuolo truffel (Tuber borchii).
Elk jaar in november, in San Miniato houdt het National White Truffle Market Fair dat de stad verandert in een groot laboratorium van de smaak in de open lucht.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...