Buristo van salami tot wijn, uit het schuim van de Burisch wang, schouder: de salami in de provincie onderscheiden zich door hun rustieke onweerstaanbare smaak.
In de provincie Pisa hebben altijd geurige en hartige ham "Toscaanse", te snijden met de hand met een mes, maar ook heerlijke salami, worst, rolkop en venkel. Naast de meest populaire gerechten zijn er ook regionale vleeswaren absoluut originele en typische sterk, waarbij uitgebreid gebruik van bloed varken en snijdt minder "nobele". Dit zijn voornamelijk voor het bereiden van vlees, vooral geconcentreerd in de wijk San Miniato.
Beginnend met "mallegato", afgeleid van een worst gemaakt van een deeg gekookt bloed, rozijnen, en varkensvlees krakers, onmiskenbaar zoet en intens kruidig ​​en wordt gegeten vers gesneden na het indienen van sudderen gedurende twintig minuten , maar ook gebakken voor een paar minuten en vervolgens op ‘verdronken’ in de wijn. Dus laten we kijken naar de "Burisch" (of "buristo"), die wordt genezen door het bakken van een grote cilindrische vorm. Deze worst, die ook te vinden in de Chianti Senese wijk, komt uit een rijke deeg gemaakt van stekken uit het hoofd, korst van varkensvlees, spek vet en gefilterd gebakken varkensbloed, wordt geproduceerd in de periode tussen de maanden november en maart , en gehouden voor niet meer dan tien dagen. de ‘familie’ van de zwarte pudding behoort ook tot het Brawn van bloed, dat is zeer gelijkaardig in verschijning aan mallegato, maar onderscheidt zich door de meer verfijnde smaak, door de toevoeging van de onderdelen in het mengsel is mager om vet (spier, schouder, korst, hoofd). De spierkracht van het bloed kan gegeten worden gesneden of gebakken in een pan na het bestrooien. San Miniato in het bijzonder en er is ook een zeer zeldzame combinatie van varkens-en lamsvlees worst en een worst op smaak met de lokale witte truffels. Laat ons dan de salami herinneren met wijn, dat is een typisch Toscaanse salami gemalen, maar met de grootste spek en een sterke smaak van de Chianti smaakte geweldig als gesneden, wordt gebruikt in een verscheidenheid van typische gerechten uit de Toscaanse keuken.
De schouder van varkensvlees worst is in plaats daarvan een groot formaat, kan het gewicht variëren tussen de vijf en tien kilo. Het uitharden duurt minstens zeven / acht maanden, het vlees, smakelijke en geurige, heeft een zachte structuur en de kleur verandert van roze tot diep rood, terwijl vet is compact en witachtig. Typisch voor Pisa, is dit genezen vlees, met enkele variaties in de rest van Toscane, en is een ingrediënt van de zogenaamde "platte braak" schouder in blokjes gesneden, samen met bonen en kaas. Zoals in alle van Toscane, met inbegrip van Pisa het spek in het spek wordt genoemd, maar hier is het onderscheid van het zijn op smaak gebracht met wilde venkel, en neemt de naam van "spek venkel."
Uiteindelijk liet ons in een unieke specialiteiten, zoals mousse wang (de wang) van varkens van San Miniato. Het basisingrediënt is natuurlijk de wang van varkensvlees, gezouten en genezen met zout, peper, knoflook en laurier en dan links om te rijpen gedurende ten minste vijf maanden, na welke termijn, het vlees is versnipperd en verpulverd in een marmeren vijzel met stukjes ham, schouder en spek. Het resultaat is een verbinding vergelijkbaar met een pate, een zacht en sponsachtig, roze van kleur, die wordt gegeten als een spread op warme toast van de lekkerste hapjes in de traditionele menu’s.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...