Terricciola

Terricciola

Dorp van Etruskische oorsprong, zoals gedocumenteerd door de recente ontdekking van een necropolis in de fracties van Morrona en Soiana, Terricciola in de Middeleeuwen had een systeem van defensieve torens, vandaar de naam, afgeleid van het Latijnse Turris. Van de twist tussen Pisa en Florence blijft het symbool van de herinnering in de stad, waar er half en half Florentijnse lelie kruis Pisa.

Hoewel landelijk dorp in het binnenland heeft Terricciola plaatsen van artistiek belang, zoals het heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Monterosso, het werk van de vijftiende Masolino van Panipat, Villa Gherardi Del Testa en de Abdij camaldonite Morrona, nu in een groot landgoed.

Terricciola is Stad van de Wijn. De bodem, rijk aan zand en fossiele deposito’s, is altijd een ideaal microklimaat voor het verbouwen van druiven bevorderd. Niet verrassend, sinds de jaren zestig, is elke tweede en derde weekend van september gehouden in de straten van het dorp het traditionele Festival van de druiven en wijn. Andere gebeurtenissen met betrekking tot wijn zijn bekers Stars (10 augustus, in de nacht van San Lorenzo) en Open Kelders (laatste zondag in mei).

De druivensoorten typisch voor de streek zijn: Sangiovese, Trebbiano, Malvasia, Merlot en Ciliegiolo. De vereniging van wijn en hedendaagse kunst is ook geboren kunstenaars voor het project akkers, met een pad dat is het hele jaar door permanente tentoonstellingen werken van kunstenaars in de wijngaarden en wijnhuizen van de streek.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...