VOLTERRA STAD VAN PISA

STAD TEL 0588 86050 Fax 0588 80035
ADRES Palazzo dei Priori – Piazza dei Priori – 56048


HOE TE BEREIKEN:

AUTO: Pisa-Florence snelweg, afslag Pontedera-Ponsacco, verder op de SS439 in de richting van Volterra.
BUS: CPT-stad, bestemming Pontedera, en zelfs extra-CPT, bestemming Volterra.
Trein / bus: Grosseto-Pisa spoorlijn en stap uit bij Cecina. Railway Cecina-Saline di Volterra, dan CPT bus, bestemming Volterra.


OMSCHRIJVING:
Het werd gebouwd door de Etrusken op de berg dat de grote vallei van Cecina scheidt van de Era, in een positie die al was uitgebuit door de mens sinds de Neolithische periode, zoals blijkt uit tal van archeologische vondsten. Volterra was een van de twaalf lucumonies vormden de Confederatie van de Etrusken. In de vierde eeuw voor Christus, dankzij de bloeiende economie, bouwde de grote muren, de omtrek van meer dan zeven kilometer. Gedempt door Rome circa 260 a. C., werd het een gemeente, en de desintegratie van het West-Romeinse Rijk, was Episcopale. Na een periode van invasies, van de negende naar twaalfde eeuw, had de gunst van de Karolingische keizers, Saksen en Franken. In de eerste helft van de twaalfde eeuw Volterra werd een vrije stad, worstelend met de bisschop voor het bezit van de rijkdom van de stad en haar grondgebied. Na pogingen tot opstand en compromissen, werd de stad belegerd en geplunderd door de Florentijnen in 1472 meer dan alum steengroeven. Vandaag de dag Volterra is een stad die een overwegend middeleeuws uiterlijk, vooral in openbare en particuliere gebouwen, zoals het Palazzo dei Priori, de dertiende eeuw, het Palazzo Pretorio, het huis-torens en Buomparenti Buonaguidi en de Toscaanse Archipel behoudt, in de Piazzetta San Michele Via Guarnacci. De tekenen van een oude beschaving zijn te vinden in religieuze gebouwen, waaronder de kathedraal van de twaalfde eeuw, de doopkapel, een achthoekige koepel en een elegante marmeren portaal, de kloosterkerk van San Francesco met de aangrenzende kapel van het Kruis door Day, fresco’s door Cenni di Francesco in 1410, de kerk van San Michele ‘in het gat "van de gevel van Pisa en het oude gebouw van de kerk van Sint-Alexander. Volterra ook bewaard gebleven monumenten uit de Etruskische tijd, zoals de Boog haven van de vierde eeuw, met zijden gevormd door grote blokken plein, de Acropolis van Piano di Castello, de muren van de vierde eeuw, nog steeds zichtbaar in sommige gebieden van de stad, en graven, vazen ​​en urnen.
De grote artistieke seizoen optreedt tijdens de Etruskische periode tussen de zesde en de eerste eeuw voor Christus in de overvloedige productie van albast urnen, Volterra was het centrum van de belangrijkste productie, die de productie hervat in de zestiende eeuw, zich te concentreren op kunstvormen.
In aanvulling op de vele bezienswaardigheden en monumenten van kunst en geschiedenis, Volterra heeft drie musea van grote historische en artistieke belang: het museum Guarnacci, zonder twijfel een van de belangrijkste Italiaanse musea voor het rijke erfgoed van de Etruskische-Romeinse urnen in albast votief bronzen, waaronder de beroemde Ombra della Sera, de Art Gallery en Civic Museum van Palazzo Minucci-Solaini notities met de grote tafel van de "Kruisafneming van het kruis" van Rosso Fiorentino en de diocesane museum van belang voor de verscheidenheid van textiel , voor de veertiende-eeuwse miniaturen en beeldhouwwerken van de Sienese school.

Di Pisaonline

Pisa-online.info è un portale turistico sulla città di Pisa è della famosa Torre pendente. Fa parte del network di portali su Pisa by www.pisaonline.it in rete dal 1996.

Centri termali Pisa

Terme di San Giuliano

Gli effetti benefici delle acque di San Giuliano Terme erano già noti in epoca etrusca e romana, quando furono costruite le prime strutture per lo...

Uliveto Terme

Uliveto Terme Nella stretta fascia pianeggiante che si estende tra la sponda nord dell'Arno e le pendici meridionali dei Monti Pisani si trovano le Terme...

Casciana Terme

Casciana Terme  Casciana Terme Casciana Terme, un tranquillo borgo tra le colline, un piccolo capolavoro di armonia come solo i toscani sanno fare.   Le...